![]() |
Osmanlı Kıymalı Tepsi Böreği
Osmanlı Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi - Kıymalı Tepsi Böreği - Kıymalı Tepsi Böreği Yapılışı 6 hazır yufka 2.5 su bardağı süt 4 yumurta 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 250 gr kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 küçük soğan Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber Soğanı soyup ince ince kıyın. Maydanozu ayıklayıp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp kıymayı kavurun. Soğan, tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Yumurtaları derin bi de çırpın. Tereyağı ve süt edip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. 3 yufkayı aralarına sütlü karışımdan sürerek tepsiye yayın. Kıymalı harcı üzerine yayın. Diğer yufkaları da aralarına sütlü karışım sürerek tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.