Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gömlekli, hamsi, lahana

Lahana Gömlekli Hamsi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Gömlekli Hamsi



Lahana Gömlekli Hamsi

1 demet karalahana
200 gr hamsi (kılçıksız ayıklanmış )
2 taze soğan ( 50 gr )
2 çorba kaşığı maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber
LUNA Margarin




Hazırlanışı :
Kıyılmış taze soğan, kıylmış maydanoz, tuz ve kırmızı biberi birlikte ovun Yeterince yumuşayınca, ayıklanmış hamsileri ilave edin Karalahana yapraklarının orta boy olanlarını seçin
Bir tencerede biraz su kaynatın, yaprakları içine atıp 1-2 dakika haşlayın Çıkarıp sap ve damarlarını kesin İçlerine hamsili karışımdan koyun Üzerine bir çay kaşığı Luna parçası koyup gevşek rulolar yapın
Yağlanmış fırın kabına dizin Hiç açık kalmayacak şekilde, üzerlerine fırça ile Luna sürün 220 derecede 10 dakika fırınlayın
Püf Noktaları :
Her tür lahananın haşlanınca ağır bir koku bırakmasından yakınıyorsanız çaresi var Az haşlayın Böylesi hem lezzet, hem besin değeri açısından daha doğrudur, hem de bu kokunun sebebi aşırı pişirmektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.