Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan SarmaNar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma Click this bar to view the full image ![]() ![]() Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma 12 adet Nohutlu İç Malzeme
Nohutlu İçin Hazırlanması: [*]Nohutun suyunu süzün Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin Suyu tekrar süzüp nohutları iricedövün[*]Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın![]() Közlemenin Hazırlanması: [*]Patlıcanları alacalı soyun Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün [*]Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin [*]Patlıcanları soğumaya bırakın Biberleri bir kaba koyun Kabın üzerine streç geçirin Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)Nar Ekşili Sosun Hazırlanması: [*]Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin [*]Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın Üzerlerine nar ekşili sostan dökün
|
|
|
|