Erkekeli Sütlaç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erkekeli Sütlaç TarifiErkekeli Sütlaç Tarifi Erkekeli Sütlaç Tarifi Erkekeli Sütlaç Yapılışı - Erkekeli Sütlaç Malzemeleri Malzemeler 1 lt yarım yağlı veya light süt5 yemek kaşığı kaşığı toz şeker (şekerli seven 1-1 5 su bardağı kullanabilir )80 gr kırık pirinç ( 1 çay bardağı resimdeki gibi)1 5 yemek kaşığı pirinç unu(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın)1 5 yemek kaşığı buğday nişastası(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın))1 adet damla sakızı(ciklet & doğal sakız ben ciklet kullanıyorum )1 paket (10 gr ) dr oetker vanilya0 5-0 6 lt su (yaklaşık)1-Küçük bir tencerede suyu koyup pirinci yumuşayana kadar pişirin-yaklaşık 20 dk -2-Tencerede sütü pirinç ununu b nişastasını ve şekeri süt soğukken 3-5 dk köpürene kadar telle çırpın![]() 3-Sakızı ilave edip ocağın altını önce orta ateşte devamlı telle karıştırarak çırpın süt ısınınca süzdüğünüz pişen pirinci ilave ediniz hızlı ateşe getirin karıştırmaya devam edin![]() 4-Muhallebi haline gelince ateşi en kısığa getirin 3-5 dk daha pişirin![]() 5-Ocağın altını kapatıp vanilyayı ilave edip biraz karıştırın![]() 6-Kaselere veya fırın sütlaç yapacaksanız borcama tamamını ilave ediniz ![]() 7-Fırında üstünü hafif veya sevenler iyice yakabilir(ben yanık severim) 8-Fırınsız olanı tarçınla süsleyip soğuk servis yapabilirsiniz ![]() Tanrımıza hamdolsun AFİYET OLSUN
|
|
|
|