Yoğurtlu Tavşan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu TavşanYoğurtlu Tavşan Malzeme: 1 5 kg lik bir tavşansoğan 1 havuç Birkaç kereviz yaprağı 1 çorba kaşığı un 1 defne yaprağı 150 g yoğurtEtsuyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı) Karabiber,Tuz Hazırlanması: Tavşanı temizleyip çok büyük olmayan parçalara böldükten sonra yıkayın ve iyice kurulayın Soğanı, havuç ve kerevizle birlikte doğrayarak bir , tencerede zeytinyağıyla kavurun Defne yaprağı ve üzerine un, tuz ve karabiber serpilmiş tavşan parçalarını da tencereye atarak sık sık çevirmek suretiyle kızartın Dibini tutmaması için arada bir et suyu ilave edip pişirmeye devam edin Tencereyi ateşten indirmeden 5 dakika önce yoğurt ekleyip hafifçe kaynatın Tavşan salçasıyla birlikte servis yapın
|
|
|
|