ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yoğurtlu Tavşan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164485)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:15 AM

Yoğurtlu Tavşan
 
Yoğurtlu Tavşan

Malzeme:
1.5 kg.lik bir tavşan
soğan
1 havuç
Birkaç kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı un
1 defne yaprağı
150 g. yoğurt
Etsuyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Karabiber,Tuz
Hazırlanması:
Tavşanı temizleyip çok büyük olmayan parçalara böldükten sonra yıkayın ve iyice kurulayın. Soğanı, havuç ve kerevizle birlikte doğrayarak bir , tencerede zeytinyağıyla kavurun. Defne yaprağı ve üzerine un, tuz ve karabiber serpilmiş tavşan parçalarını da tencereye atarak sık sık çevirmek suretiyle kızartın. Dibini tutmaması için arada bir et suyu ilave edip pişirmeye devam edin.Tencereyi ateşten indirmeden 5 dakika önce yoğurt ekleyip hafifçe kaynatın.Tavşan salçasıyla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.