Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, patatesli, tvaşan

Fırında Patatesli Tvaşan

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Tvaşan




Malzemeler

10 adet küçük boy patates
1 kg kemiksiz tavşan eti
5 diş sarmısak
1’er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

Yapılışı
tavşan etini yıkayıp süzün Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın Su dolu bir kaba koyup kenara alın Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında et pişene kadar, yaklaşık 35-40 dakika tutup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.