ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Patatesli Tvaşan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=164459)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 11:20 AM

Fırında Patatesli Tvaşan
 

Malzemeler

10 adet küçük boy patates
1 kg kemiksiz tavşan eti
5 diş sarmısak
1’er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

Yapılışı
tavşan etini yıkayıp süzün. Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin. Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Su dolu bir kaba koyup kenara alın. Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın. Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında et pişene kadar, yaklaşık 35-40 dakika tutup servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.