İspanyol Omleti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanyol OmletiMalzemeler: 3 adet patates 1 adet kuru soğan 4 yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı tuz-karabiber Yapılışı: 1- Patatesin kabuklarını soyun ve yarım santimden daha ince halkalar şeklinde doğrayın Halkalar büyükse ortadan bölerek yarım ay şekli verin Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın![]() ![]() 2- Tereyağı ve sıvıyağı tavaya koyarak kısık ateşte eritin Üzerine patatesleri ve soğanı ekleyin![]() 3- Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin ![]() 4- Yumurtaları geniş ve çukur bir kapta iyice çırpın ve istediğiniz baharatları ekleyin Yumuşayan patatesleri yumurtanın üzerine ilave edin, karıştırın ve bir süre patateslerin yumutayı çekmesini bekleyin![]() 5- Teflon tavayı iyice yağlayın hazırladığınız patates ve yumurta karışımını tavaya dökün Önce bir yüzünü omlet tavadan ayrılıncaya kadar pişirin![]() 6- Omlet tavadan ayrılır duruma gelince geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını pişirin ![]() 7- Ilık yada sıcak servis edin
|
|
|
|