![]() |
İspanyol Omleti
Malzemeler:
3 adet patates 1 adet kuru soğan 4 yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyağı tuz-karabiber Yapılışı: 1- Patatesin kabuklarını soyun ve yarım santimden daha ince halkalar şeklinde doğrayın. Halkalar büyükse ortadan bölerek yarım ay şekli verin.Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın.. 2- Tereyağı ve sıvıyağı tavaya koyarak kısık ateşte eritin. Üzerine patatesleri ve soğanı ekleyin. 3- Tavanın üzerine bir kapak kapatarak orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin. 4- Yumurtaları geniş ve çukur bir kapta iyice çırpın ve istediğiniz baharatları ekleyin. Yumuşayan patatesleri yumurtanın üzerine ilave edin, karıştırın ve bir süre patateslerin yumutayı çekmesini bekleyin. 5- Teflon tavayı iyice yağlayın hazırladığınız patates ve yumurta karışımını tavaya dökün. Önce bir yüzünü omlet tavadan ayrılıncaya kadar pişirin. 6- Omlet tavadan ayrılır duruma gelince geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını pişirin. 7- Ilık yada sıcak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.