Domatesli Ladenia Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Ladenia TarifiLadenia ne demektir ! : Yunanlılar’ın pizzaya verdikleri isim Pratik hamurişi tarifleri arasında özel bir yere sahip Domatesli Ladenia Malzemeleri 200 ml ılık su Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 3~3 5 su bardağı unYarım su bardağı zeytinyağı Üzeri için 3 dilimlenmiş domates 1 kırmızı soğan (ince doğramış) 1/3 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı deniz tuzu Taze çekilmiş karabiber Kuru kekik Taze kekik Domatesli Ladenia Hazırlanışı Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın ![]() Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun ![]() Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın ![]() 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın ![]() Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın ![]() Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın ![]() Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin ![]() Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın
|
|
|
|