Midye Poğaça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Poğaça TarifiMidye Poğaça Tarifi Malzemeleri 1 Su Bardağı Süt 1 Adet Yumurta 50 Gr Margarin 2 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Karbonat 1 Çorba Kaşığı Sirke 3 Su Bardağı Un 2 Adet Patates 1 Tutam Maydonoz 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Kuru Reyhan 1 Tatlı Kaşığı Salça 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Midye Poğaça Hazırlanışı Hamur yoğurma kabına, ılık sütü, yumurta akını, küp küp doğranmış margarini ilave edip margarin ezilene kadar karıştırın ![]() Şeker, tuz, karbonat, sirke ve ele yapışmayacak şekilde unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Üzerini kapatıp 15-20 dk dinlenmeye bırakın ![]() İç malzemesi için, Patatesi haşlayıp çatalla ezin, ince kıyılmış maydonozu, tuzu, reyhanı salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın ![]() Soğumaya bırakın Hamurdan parçalar koparın merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin![]() Kenarına patatesli harçtan koyup diğer kısmını üzerine kapatın ![]() Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin![]() Önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar pişirin ![]() Afiyet bal şeker olsun
|
|
|
|