|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| davranışlarımızı, etkiler, karamsarlık, kötümserlik, olumsuzluk, yada |
Karamsarlık, Kötümserlik yada Olumsuzluk davranışlarımızı nasıl etkiler? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamsarlık, Kötümserlik yada Olumsuzluk davranışlarımızı nasıl etkiler?Karamsarlık, Kötümserlik yada Olumsuzluk davranışlarımı nasıl etkiler? Karamsar, Kötümser yada Olumsuz olduğumda[*]Olayların en kötü tarafına bakarım [*]``Yapabilirim'' demek yerine ``Yapamam'' derim[*]Değişebileceğime dair inancım yoktur [*]Geleceğe dair ümidimi yitiririm [*]Bütün olumlu yaklaşımlara karşıt görüş sunarım [*]Kendim yada başkaları hakkında neşelendirici yorumlar yapamam [*]Bütün konuşmalarım şikayet yada kötüleme haline gelir [*]Kendim yada başkaları için söyleyebilecek tek iyi bir söz bile bulamam [*]Hayattaki haksızlıklardan yakınırım [*]Yeni hiç bir şey denemem yada risk almam çünkü başarısız olmaktan korkarım [*]Hem bu gün hemde geçmişten insanların bana davranışları konusunda öfkelenirim [*]Yeni, yaratıcı yada potansiyeli olan fikirleri imkansız olduğunu düşündüğüm için reddederim [*]Ufkumu daraltırım, dolayısıyla gelişmeme engel olurum [*]Asla risk almam [*]Trajedilerin, başarısızlıkların yada felaketlerin iyi yanını görmeye çalışanlarla mücadele ederim [*]Daha büyük bir gücün varlığına inanan insanları küçümser ve hor görürüm[*]Başarısız bir işi düzeltmeye çalışan insanların çabalarına güler, alay ederim [*]Düşünce şeklimi değiştirmemek için direnirim, çünkü hiç bir şeyin bana yardım etmeyeceğine ve değişim yapmayacağına inanırım
|
|
|
|