|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adet, aşırı, durdurma, kanamalar, kanamalarını |
![]() |
Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar Adet Kanamalarını Durdurma,adet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar Adet Kanamalarını Durdurma,adetAdet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar Adet Kanamalarını Durdurma,adet kanamalarını azaltan bitkiler,aşırı adet kanamaları Hormon dengesindeki değişikliklerin meydana getirdiği aşırı adet kanaması durumu ![]() ![]() Belirtisi: Aşırı kanama, karnın alt kısmında ağrılar, halsizlik, baş ağrıları, aşırı sinirlilik, ruhsal bozukluk, sırt ağrıları, kansızlık ![]() Tedavisi: Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir ![]() ![]() Öneri: Ağır kaldırmamak, aşırı yorulmamak, ayağı soğukta bırakmamak, soğuk yiyip içmemek gerekir ![]() Bal, pekmez, semiz otu, kestane, çilek, böğürtlen, hurma, iğde, nar bol miktarda yenir ![]() 1 ![]() 50 gr ![]() ![]() 50gr ![]() 50 gr ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() 1 Fincan tuzsuz tereyağı 1 fincan bal Karıştırılıp ılık olarak aç veya tok karnına şurup gibi 1-2 yemek kaşığı veya bir fincan içilir ![]() 3 ![]() 100 gr ![]() 500 gr ![]() ![]() 1 çay bardağı aç karnına içilir ![]() 4 ![]() Bol kestane çiğ veya pişirilerek yenir ![]() 5 ![]() 100 gr ![]() ![]() 1 kg ![]() ![]() 6 ![]() 1 kg bal 100 gr at kestanesi 10 adet yumurta kabuğu 50 gr polen 50 gr arı sütü karıştırılıp macun yapılır ![]() ![]() 7 ![]() 1 kg bal 1 kg Keçiboynuzu pekmezi 100 gr polen 100 gr saf arı sütü 100 gr havlıcan 100 gr kardeş kanı 10 adet yumurta kabuğu dövülüp macun yapılır ![]() ![]() 8 ![]() 100 gr iğde 100 gr hünnap 100 gr çekem meyvesi 100 gr anason 3 lt suya koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülür ![]() ![]() 9 ![]() Ökse otu Mersin Yaprağı Karadut yaprağı At kestanesi kabuğu Asma yaprağı Bitkilerin tamamı eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp az kaynatılıp demlenir ![]() ![]() ![]() 10 ![]() Isırgan otu Böğürtlen yaprağı Karabaş otu çiçeği Kantaron çiçeği haspir Kırk kilit otu eşit mitarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenir ![]() ![]() alıntı - bitkiselkitap ![]() |
![]() |
![]() |
|