![]() |
Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar Adet Kanamalarını Durdurma,adet
Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar
Adet Kanamalarını Durdurma,adet kanamalarını azaltan bitkiler,aşırı adet kanamaları Hormon dengesindeki değişikliklerin meydana getirdiği aşırı adet kanaması durumu. Kanamanın ağrılı, dengesiz ve çok olması hali. Belirtisi: Aşırı kanama, karnın alt kısmında ağrılar, halsizlik, baş ağrıları, aşırı sinirlilik, ruhsal bozukluk, sırt ağrıları, kansızlık. Tedavisi: Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir. Öneri: Ağır kaldırmamak, aşırı yorulmamak, ayağı soğukta bırakmamak, soğuk yiyip içmemek gerekir. Bal, pekmez, semiz otu, kestane, çilek, böğürtlen, hurma, iğde, nar bol miktarda yenir. 1. Tarif: 50 gr. yumurta kabuğu dövülüp hafif tavada kavrulur. 50gr. Havlıcan tozu 50 gr .Kardeş kanı 1.kg. bala karıştırılır. 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir veya süte karıştırılıp içilir. 2. Tarif: 1 Fincan tuzsuz tereyağı 1 fincan bal Karıştırılıp ılık olarak aç veya tok karnına şurup gibi 1-2 yemek kaşığı veya bir fincan içilir. 3. Tarif: 100 gr. Demirhindi 500 gr. Suda eritilir. 1 çay bardağı aç karnına içilir. 4.Tarif: Bol kestane çiğ veya pişirilerek yenir. 5. Tarif: 100 gr. Çörek otu dövülür. 1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı aç karnına yenir. 6. Tarif: 1 kg bal 100 gr at kestanesi 10 adet yumurta kabuğu 50 gr polen 50 gr arı sütü karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir. 7. Tarif: 1 kg bal 1 kg Keçiboynuzu pekmezi 100 gr polen 100 gr saf arı sütü 100 gr havlıcan 100 gr kardeş kanı 10 adet yumurta kabuğu dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir. 8. Tarif: 100 gr iğde 100 gr hünnap 100 gr çekem meyvesi 100 gr anason 3 lt suya koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülür. Suyu alınıp 3 öğün aç karnına 1'er su bardağı içilir. 9. Tarif: Ökse otu Mersin Yaprağı Karadut yaprağı At kestanesi kabuğu Asma yaprağı Bitkilerin tamamı eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp az kaynatılıp demlenir. 3 öğün aç karnına 1-2 su bardağı ılık olarak içilir. Gerekirse bal ve pekmez ilave edilir. 10. Tarif: Isırgan otu Böğürtlen yaprağı Karabaş otu çiçeği Kantaron çiçeği haspir Kırk kilit otu eşit mitarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenir. Aç karnına 3 öğün 1-2 su bardağı sade, bal veya pekmezli olarak içilir. alıntı - bitkiselkitap.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.