ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar Adet Kanamalarını Durdurma,adet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=148139)

Prof. Dr. Sinsi 06-24-2012 10:47 PM

Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar Adet Kanamalarını Durdurma,adet
 
Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar




Adet Kanamalarını Durdurma,adet kanamalarını azaltan bitkiler,aşırı adet kanamaları


Hormon dengesindeki değişikliklerin meydana getirdiği aşırı adet kanaması durumu. Kanamanın ağrılı, dengesiz ve çok olması hali.


Belirtisi:


Aşırı kanama, karnın alt kısmında ağrılar, halsizlik, baş ağrıları, aşırı sinirlilik, ruhsal bozukluk, sırt ağrıları, kansızlık.


Tedavisi:


Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.


Öneri:


Ağır kaldırmamak, aşırı yorulmamak, ayağı soğukta bırakmamak, soğuk yiyip içmemek gerekir.


Bal, pekmez, semiz otu, kestane, çilek, böğürtlen, hurma, iğde, nar bol miktarda yenir.


1. Tarif:


50 gr. yumurta kabuğu dövülüp hafif tavada kavrulur.


50gr. Havlıcan tozu


50 gr .Kardeş kanı


1.kg. bala karıştırılır. 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir veya süte karıştırılıp içilir.


2. Tarif:


1 Fincan tuzsuz tereyağı


1 fincan bal


Karıştırılıp ılık olarak aç veya tok karnına şurup gibi 1-2 yemek kaşığı veya bir fincan içilir.


3. Tarif:


100 gr. Demirhindi


500 gr. Suda eritilir.


1 çay bardağı aç karnına içilir.


4.Tarif:


Bol kestane çiğ veya pişirilerek yenir.


5. Tarif:


100 gr. Çörek otu dövülür.


1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı aç karnına yenir.


6. Tarif:


1 kg bal

100 gr at kestanesi

10 adet yumurta kabuğu

50 gr polen

50 gr arı sütü

karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.


7. Tarif:


1 kg bal

1 kg Keçiboynuzu pekmezi

100 gr polen

100 gr saf arı sütü

100 gr havlıcan

100 gr kardeş kanı

10 adet yumurta kabuğu

dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.


8. Tarif:


100 gr iğde

100 gr hünnap

100 gr çekem meyvesi

100 gr anason

3 lt suya

koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülür. Suyu alınıp 3 öğün aç karnına 1'er su bardağı içilir.


9. Tarif:


Ökse otu

Mersin Yaprağı

Karadut yaprağı

At kestanesi kabuğu

Asma yaprağı

Bitkilerin tamamı eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp az kaynatılıp demlenir. 3 öğün aç karnına 1-2 su bardağı ılık olarak içilir. Gerekirse bal ve pekmez ilave edilir.


10. Tarif:


Isırgan otu

Böğürtlen yaprağı

Karabaş otu çiçeği

Kantaron çiçeği

haspir

Kırk kilit otu

eşit mitarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenir. Aç karnına 3 öğün 1-2 su bardağı sade, bal veya pekmezli olarak içilir.

alıntı - bitkiselkitap.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.