06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piyaz
Açıklama
Kurufasulyeleri akşamdan suya koyup, şişmeye bırakın Tencerede, üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, yarılıncaya kadar haşlayın Malzemeler
600 gr kuru fasulye
tuz
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 demet taze soğan (ince kıyılmış)
3 orta boy soğan (piyaz doğranmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tarifi
- <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Kurufasulyeleri akşamdan suya koyup, şişmeye bırakın
Tencerede, üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, yarılıncaya kadar haşlayın <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Fasulyeleri, suyunu süzdürüp biraz tuz ile iyice ezin (ya da bütün bırakın) Dibine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan döşenmiş bir tabağa fasulyeyi yayın
- Soğanları, tuz, zeytinyağı ve sirke ile karıştırın
Fasulyenin üzerine boşaltıp, kırmızıbiber serperek servis yapın
|
|
|