- -
Piyaz
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133790)
Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:51 AM |
Piyaz
Açıklama
Kurufasulyeleri akşamdan suya koyup, şişmeye bırakın. Tencerede, üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, yarılıncaya kadar haşlayın. Malzemeler
600 gr kuru fasulye
tuz
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 demet taze soğan (ince kıyılmış)
3 orta boy soğan (piyaz doğranmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tarifi
- <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Kurufasulyeleri akşamdan suya koyup, şişmeye bırakın. Tencerede, üzerini kaplayacak kadar su içinde ateşe oturtup, yarılıncaya kadar haşlayın. <LI class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Fasulyeleri, suyunu süzdürüp biraz tuz ile iyice ezin (ya da bütün bırakın). Dibine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan döşenmiş bir tabağa fasulyeyi yayın.
- Soğanları, tuz, zeytinyağı ve sirke ile karıştırın. Fasulyenin üzerine boşaltıp, kırmızıbiber serperek servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.