Cevizli Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli ÇörekMalzemeler:
Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin [*]İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak [*]Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın [*]Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın [*]İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın [*]Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun [*]Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin [*]Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak [*]Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin [*]Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın [*]375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin |
|
|
|