ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Çörek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133464)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 01:14 AM

Cevizli Çörek
 

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı
  • Aralarına sürmek için:
  • 3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ
  • 1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ
  • 1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:[*]Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin. Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin.[*]İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak.[*]Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın.[*]Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın.[*]İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın.[*]Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın. Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun.[*]Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin.[*]Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak.[*]Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin.[*]Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.[*]375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.