![]() |
Vezir Parmağı |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Vezir ParmağıVEZİR PARMAĞI: 2 su b ![]() 50 gr ![]() 1 tatlı k ![]() 1 çay k ![]() 2,5 su b ![]() 3- 4 yumurta 1 çorba k ![]() Kızartmak için: sıvıyağ Şerbeti için: 3,5 su b ![]() 2,5 su b ![]() 1 dilim limon HAZIRLANIŞI: Tencereye 2 su bardağı suyu alın ![]() Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip susyun kaynamasını sağlayın ![]() Su kaynadıktan sonra üzerine 2 ![]() ![]() Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin ![]() Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın ![]() En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin ![]() Hamurdan vezir parmağı şeklini verin ![]() ![]() Vezir parmağını kızartın ![]() Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın ![]() Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün ![]()
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Vezir Parmağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Vezir ParmağıVezir Parmağı 8 kişilik Malzeme: 500 gram un 1 çay kaşığı Tozşeker 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 4 adet yumurta 2,5 su bardağı su Kızartmak İçin : Yeteri kadar ayçiçek yağı Şerbeti için : 4 su bardağı su 3 su bardağı tozşeker 1/2 adet limon suyu Tarifi Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Vezir Parmağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Vezir ParmağıVezir Parmağı Tarifi Malzemeler
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|