ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vezir Parmağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=66666)

yesimciwciw 03-11-2009 03:34 AM

Vezir Parmağı
 

VEZİR PARMAĞI:
2 su b. su
50 gr. margarin
1 tatlı k. tozşeker
1 çay k. tuz
2,5 su b. un
3- 4 yumurta
1 çorba k. nişasta
Kızartmak için:
sıvıyağ
Şerbeti için:
3,5 su b. tozşeker
2,5 su b. su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2 su bardağı suyu alın.
Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip
susyun kaynamasını sağlayın.
Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin.
Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları
kırarak devamlı karıştırın.
En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin.
Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın.
Vezir parmağını kızartın.
Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp
kaynatın.
Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün.

Şengül Şirin 09-03-2009 06:56 PM

Cevap : Vezir Parmağı
 
1 Eklenti(ler)


Vezir Parmağı


8 kişilik

Malzeme:

500 gram un
1 çay kaşığı Tozşeker
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 adet yumurta
2,5 su bardağı su

Kızartmak İçin :

Yeteri kadar ayçiçek yağı

Şerbeti için :
4 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1/2 adet limon suyu

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1251993444
Tarifi
Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın. Soğuması için kenara alın. Tuz, tozşeker ve sıvıyağı derin bir tencereye alıp kaynatın. Unu azar azar ilave edip tahta kaşık ile karıştırın. Karışım hamurlaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Yumurtaları teker teker yedirerek hamura ilave edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şekli verin. Hamurları kızgın yağa atarak kızartın. Kızaran hamurları yağdan alıp soğuk şerbete atın. Hamurlar şerbeti çekince delikli kepçe ile şerbetten alın. İsteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Şengül Şirin 11-04-2011 11:55 AM

Cevap : Vezir Parmağı
 
Vezir Parmağı Tarifi Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 100 gr margarin
  • 3 yumurta
  • Kızartmak için sıvıyağ
Vezir Parmağı Tarifi
  • Tencereye yağ ve su koyup kaynatın.İçine eleyerek un ilave edin.Un kokusu gidene kadar 5 dk pişirin,hamuru bir tepsiye koyup soğutun.
  • Soğuyunca içine yumurtaları teker teker kırıp yoğurun,hamur yapın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekline getirin.Elinize sarmaması için sıvıyağa batırıp yuvarlayın.Hamurları yağın ısınmasını beklemeden atıp nar gibi kızartın.Şerbeti daha önceden yapıp soğumaya bırakın.Kızaran hamurları ılık olarak şerbetin içine atıp iyice çekmesini sağlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.