![]() |
Vezir Parmağı
VEZİR PARMAĞI: 2 su b. su 50 gr. margarin 1 tatlı k. tozşeker 1 çay k. tuz 2,5 su b. un 3- 4 yumurta 1 çorba k. nişasta Kızartmak için: sıvıyağ Şerbeti için: 3,5 su b. tozşeker 2,5 su b. su 1 dilim limon HAZIRLANIŞI: Tencereye 2 su bardağı suyu alın. Üzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip susyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin. Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın. En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin. Hamurdan vezir parmağı şeklini verin.Soğuk sıvıyağa alın. Vezir parmağını kızartın. Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın. Vezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün. |
Cevap : Vezir Parmağı
1 Eklenti(ler)
Vezir Parmağı 8 kişilik Malzeme: 500 gram un 1 çay kaşığı Tozşeker 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 4 adet yumurta 2,5 su bardağı su Kızartmak İçin : Yeteri kadar ayçiçek yağı Şerbeti için : 4 su bardağı su 3 su bardağı tozşeker 1/2 adet limon suyu http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1251993444 Tarifi Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın. Soğuması için kenara alın. Tuz, tozşeker ve sıvıyağı derin bir tencereye alıp kaynatın. Unu azar azar ilave edip tahta kaşık ile karıştırın. Karışım hamurlaşmaya başladığında tencereyi ocaktan alın. Yumurtaları teker teker yedirerek hamura ilave edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şekli verin. Hamurları kızgın yağa atarak kızartın. Kızaran hamurları yağdan alıp soğuk şerbete atın. Hamurlar şerbeti çekince delikli kepçe ile şerbetten alın. İsteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz. |
Cevap : Vezir Parmağı
Vezir Parmağı Tarifi Malzemeler
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.