08-20-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Piyaz

Et yemeklerinin yanına en çok yakışan mezelerden biridir piyaz Fasulye severler için tek başına bile bir ziyafet dönüşebilir Karşınızda, fasulye piyazı tarifi
Malzemeler,
- 250 gram kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Zeytin yağ, limon, tuz, sirke
Hazırlanışı,
- Fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin

- Piyaz yapacağınız zaman süzüp, düdüklü tencerede haşlayın

- Biber, domates ve soğanları doğrayıp, fasulyeyle karıştırın

- Ayrı bir kâse damak tadınıza göre limon, tuz, zeytin yağ ve sirkeyi karıştırın

- Karışımı piyaza ekleyip, harmanlayın

- 15 dakika beklettikten sonra servis yapın

Afiyet olsun
Notlar,
- Piyaza tahin eklediğinizde değişik bir lezzete dönüştürebilirsiniz

- Konserve kuru fasulye kullanacaksanız, haşlamanıza gerek yoktur

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|