- -
Piyaz
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119775)
Şengül Şirin |
08-20-2011 05:44 PM |
Piyaz
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313887410
Et yemeklerinin yanına en çok yakışan mezelerden biridir piyaz. Fasulye severler için tek başına bile bir ziyafet dönüşebilir. Karşınızda, fasulye piyazı tarifi.
Malzemeler,
- 250 gram kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Zeytin yağ, limon, tuz, sirke
Hazırlanışı,
- Fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin.
- Piyaz yapacağınız zaman süzüp, düdüklü tencerede haşlayın.
- Biber, domates ve soğanları doğrayıp, fasulyeyle karıştırın.
- Ayrı bir kâse damak tadınıza göre limon, tuz, zeytin yağ ve sirkeyi karıştırın.
- Karışımı piyaza ekleyip, harmanlayın.
- 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun:orjinal:
Notlar,
- Piyaza tahin eklediğinizde değişik bir lezzete dönüştürebilirsiniz.
- Konserve kuru fasulye kullanacaksanız, haşlamanıza gerek yoktur.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.