05-29-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Elmalı Tart Tatin
Elmalı Tart Tatin Malzemeleri
- un miktarı: 200 gr

- toz şeker: 50 gr

- tuz: 1 çay kaşığı
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 100 gr
veya 75 gr yağ (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
- Ayrıca: 150 gr
toz şeker (karamel yapmak için)
- 4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir)

Elmalı Tart Tatin Nasıl Hazırlanır?
- Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr
yumuşamış yağ ile yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, buzdolabında 30 dakika kadar bekletin
- Öte yandan 150 gr
toz şekeri kısık ateşte pişirin, karamel rengi oluncaya kadar hafifçe yakalın
- Daha sonra içine 75 gr
yağı ekleyip, altını söndürün
- Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökün, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirin

- En sonunda da üstüne hamuru yayın

- Bir çatalla hamurda delikler oluşturun, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin

- Fırından çıkarın ve ılınınca ters çevirerek servis yapın

- Vanilyalı dondurma veya krem şanti ile de servis yapabilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|