 |
|
Şengül Şirin |
05-29-2011 11:17 PM |
Elmalı Tart Tatin
1 Eklenti(ler)
Elmalı Tart Tatin Malzemeleri
- un miktarı: 200 gr.
- toz şeker: 50 gr.
- tuz: 1 çay kaşığı
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 100 gr. veya 75 gr. yağ (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
- Ayrıca: 150 gr. toz şeker (karamel yapmak için)
- 4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1306700202
Elmalı Tart Tatin Nasıl Hazırlanır?
- Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr. yumuşamış yağ ile yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
- Öte yandan 150 gr. toz şekeri kısık ateşte pişirin, karamel rengi oluncaya kadar hafifçe yakalın.
- Daha sonra içine 75 gr. yağı ekleyip, altını söndürün.
- Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökün, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirin.
- En sonunda da üstüne hamuru yayın.
- Bir çatalla hamurda delikler oluşturun, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarın ve ılınınca ters çevirerek servis yapın.
- Vanilyalı dondurma veya krem şanti ile de servis yapabilirsiniz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.