ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Tart Tatin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=117882)

Şengül Şirin 05-29-2011 11:17 PM

Elmalı Tart Tatin
 
1 Eklenti(ler)
Elmalı Tart Tatin Malzemeleri

  • un miktarı: 200 gr.
  • toz şeker: 50 gr.
  • tuz: 1 çay kaşığı
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 100 gr. veya 75 gr. yağ (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
  • Ayrıca: 150 gr. toz şeker (karamel yapmak için)
  • 4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1306700202
Elmalı Tart Tatin Nasıl Hazırlanır?

  1. Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr. yumuşamış yağ ile yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
  2. Öte yandan 150 gr. toz şekeri kısık ateşte pişirin, karamel rengi oluncaya kadar hafifçe yakalın.
  3. Daha sonra içine 75 gr. yağı ekleyip, altını söndürün.
  4. Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökün, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirin.
  5. En sonunda da üstüne hamuru yayın.
  6. Bir çatalla hamurda delikler oluşturun, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarın ve ılınınca ters çevirerek servis yapın.
  8. Vanilyalı dondurma veya krem şanti ile de servis yapabilirsiniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.