![]() |
Bilgisayar Dünyası::) |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
![]() Bilgisayar Dünyası::)Compaq "Press any key"(herhangi bir tuşa basın) komutunu "Press return key" şekline donüşturmeyi düşünüyor ![]() sorusuna cevap vermekten bıkkınlık gelmiş ![]() -------------------------------------------------------- Bir müşteri, üzerinde "toz koruyucu" olduğunda fareyi kullanmakta güçlük çektiğinden dert yanmış ![]() paketi olduğu ortaya çıkmıs ![]() -------------------------------------------------------- Disketlerinin hatalı olduğunu savunan müşteriye "disketleri satıcıya yollayın" denmiş ![]() fotokopileri çıkmış ![]() -------------------------------------------------------- Dell sirketinin bir musterisi bilgisayarinin faks çekememesinden şikayet etmiş ![]() telefon gorüşmesi sonucunda adamın kağıdı monitöre dayayıp "Gönder" tuşuna bastığı ortaya çıkmıs ![]() -------------------------------------------------------- Bir IBM muşterisi dokümanı yazıcıya aktaramadığından şikayet etmiş ![]() "Bilgisayar yazıcıyı görüyor mu? "sorusuna karşılık "Ekranı bilgisayara doğru çevirdim ama hala görmüyor ![]() cevabını almış ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------- Yeni aldığım bilgisayar çalışmıyor diye Dell firmasini arayan kadın sürekli "Ayak pedalına basıyorum basıyorum makinadan hiç ses gelmiyor ![]() ![]() dediğinin fare oldugu ortaya çıkmıs ![]() -------------------------------------------------------- Bir IBM musterisi: İlk disketi sürdüm, İkincisini sürerken çok zorlandım, Üçüncüsü asla içeri girmiyor ![]() gerektigini kavramamış ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------- Nowell Netwire'in ünlü hikayesi: Netwire: Buyrun Sistem Operatörü ![]() Adam :Bilgisayarin kahve taşıyıcısı kırıldı ![]() ne yapmam lazım? Netwire:Kahve taşıyıcısı mı? Adam :Evet bilgisayarın önündeki ![]() Netwire:Pardon tam olarak anlamakta güçlük çekiyorum ![]() taşıyıcısını nereden aldınız? Promosyon falan mı? Üzerinde bir marka var mı? Adam :Bilgisayarla birlikte geldi ![]() bilmiyorum ![]() ![]() CD-Rom sürücüsünün kahve taşıyıcısı olarak algılandıgını anlayan Netwire görevlisinin bu yanıt karşısında ne hale geldiğini siz düşünün ![]() -------------------------------------------------------- Tüketici hakları konusunda Müşteri her zaman haklı mı? sorusunu irdelerken çesitli ülkelerdeki mahkemelik olayları arastırmışlar ve buldukları belgelerden birisi ![]() Olay gerçek ![]() ![]() ![]() WorldPerfect (Bilmeyenler için yazıyorum, bilgisayarı -elektrikli- daktilo gibi yapan bir programın yapımcısı) ![]() ![]() ![]() Bu şirketin müşteriye yardım hattında banda alınmıs bir telefon konuşmasını okuyacaksınız ![]() Bu konusma sonrasi WorldPerfect gorevlisi işinden kovuluyor ![]() Kovulan gorevli WorldPerfecti kendisini "Gerekçesiz" işten çıkardıği için mahkemeye veriyor ![]() İşte bu konuşmanın deşifresi ![]() -WorldPerfect yardım hattı, buyrun, nasıl yardımcı olabilirim ![]() -WorldPerfect`te bir sorun oldu ![]() -Nasıl bir sorun? -Yazı yazıyordum, birden bütün kelimeler gitti ![]() -Gitti mi? -Yokoldu! -Ekranda şu anda ne görüyorsunuz? -Hiş bir şey ![]() -Hiş bir şey mi? -Yazdığım hiç bir şey ekrana çıkmıyor ![]() -Hala WorldPerfect programında mısınız yoksa programdan çıktınız mı? -Bunu nereden bileyim ![]() -Ekranda bir "C" harfi görüyormusunuz? -Bir "hece" mi ![]() ![]() -Boşverin ![]() -Söyledim ya hiç bir sey yazmıyor ![]() -Monitör üstünde yanan bir lamba var mı? -Monitor ne? -Ekranı olan yer, televizyon gibi ![]() ![]() ![]() lamba var mı? -Bilmiyorum ![]() -Monitorün arkasına bakın, oraya bir elektrik kablosu giriyor olması lazım ![]() -Evet ![]() -Harika, o kabloyu takip edin duvarda elektriğe bağlımı bana soyleyin ![]() -Bağlı ![]() -Harika ![]() yoksa iki tane mi? -Görmedim ![]() -Tekrar bakar mısınız, ikinci bir kablonunda bağlı olması lazım ![]() -Evet buldum ![]() -Tamam, şimdi onu takip edin bilgisayara baglı mı diye bakın ![]() -Kabloya ulaşamıyorum ![]() -Ulaşmayın, bağlı mı diye bakabilir misiniz? -Olmuyor ![]() -Bir şeyden destek alıp eğilip bilgisayarın arkasına baksanız ![]() ![]() ![]() -Eğilmek dert değil, karanlik olduğu için bakamıyorum ![]() -Karanlık? -Ofisin ışıkları kapalı, pencereden gelen ışık yetmiyor ![]() -Ofisin ışıklarını yakın ![]() -Yanmaz ![]() -Neden? -Elektrikler kesik ![]() -Elektrikler mi kesik ![]() ![]() ![]() kutusu, kitaplari herşeyi duruyor mu? -Evet dolapta ![]() -Şimdi bilgisayari sökün, aynen aldığınızdakı gibi paketleyin ve aldığınız dükkana iade edin ![]() -Durum bu kadar kötü mü? -Korkarım öyle! -Peki tamam ![]() -"Ben bilgisayar kullanamayacak kadar aptalım" diyeceksiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|