Zeytinyağlı Kereviz |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Zeytinyağlı KerevizZeytinyağlı kereviz 4 kişilik Malzeme: Ana Yemek : 1 kg kereviz 2 adet havuç 1 çay bardağı bezelye 1 adet soğan 1 çay bardağı su 1 adet limon 1 adet portakal 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı toz şeker Tarifi Havuçları soyup dilimleyin Soğanı soyup kıyın Kerevizleri temizleyin ve enine üçe bölün Göbek kısmını bir kaşık yardımıyla hafifçe oyarak yarım limon ile ovalayın Geniş bir tencereye kerevizleri yerleştirin Üzerlerine havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış soğanları ilave edin Tozşeker ve tuzu serpiştirin Portakal ve limonun suyunu sıkıp suyuda ekleyerek karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin En son zeytinyağını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte kerevizleri çok fazla yumuşatmadan pişirin Ilık veya soğuk servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|