![]() |
Zeytinyağlı Kereviz
Zeytinyağlı kereviz 4 kişilik
Malzeme: Ana Yemek : 1 kg kereviz 2 adet havuç 1 çay bardağı bezelye 1 adet soğan 1 çay bardağı su 1 adet limon 1 adet portakal 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı toz şeker http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1288869294 Tarifi Havuçları soyup dilimleyin. Soğanı soyup kıyın. Kerevizleri temizleyin ve enine üçe bölün. Göbek kısmını bir kaşık yardımıyla hafifçe oyarak yarım limon ile ovalayın. Geniş bir tencereye kerevizleri yerleştirin. Üzerlerine havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış soğanları ilave edin. Tozşeker ve tuzu serpiştirin. Portakal ve limonun suyunu sıkıp suyuda ekleyerek karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin. En son zeytinyağını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kerevizleri çok fazla yumuşatmadan pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.