Kayseri Yağlaması |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kayseri YağlamasıKayseri Yağlaması Malzemeler 2 adet hazır bazlama-ben bim de satılanlardan aldım,bir arkadaş hazır satılan tortilla hamur ile yapmış bence o da güzel olabilir- 200 gr kıyma 1 adet büyük soğan 1 adet domates 1kaşık salça tuz,karabiber, pulbiber 1 kase yoğurt 2 diş sarmısak Tarifi Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor![]() Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın ![]() En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Kayseri Yağlaması |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Kayseri YağlamasıHamur için: 500 gr un, 300 gr su, 15 gr yaş maya, 10 gr tuz İçi için: 300 gr kıyma, 1 yemeklik doğranmış soğan, tuz, karabiber, ½ demet ince kıyılmış maydanoz, sıvı yağ Sos için: 200 gr yoğurt, 3 diş püre yapılmış sarımsak![]() Hazırlanışı: 1 Yaş mayayı suda erittikten sonra, un ve tuzla karıştırıp yoğurun Hamur toplanınca üstünü kapatarak mayalanmaya bırakın 2 Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun ve kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin 3 Kabaran hamuru (1-1,5 saat kadar sonra) merdane yardımıyla açın İyice açılan hamuru üçgen ya da yuvarlak parçalar halinde kesin Sonra sac veya az yağlı tavada pişirin ve pişen hamur parçalarını yağlayın (tereyağ yahut sıvı yağ ile) 4 Hamur parçalarının arasına hazırladığınız içi koyun ve her parça arasına bu işlemi tekrarlayın 5 Servis yapmadan öce sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün ve yağda erittiğiniz pul biberi yoğurdun üzerine döküp servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Kayseri Yağlaması |
|
|
#3 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Kayseri Yağlaması4 kişilik Malzeme: 1 kg un 1 su bardağı su Tuz İç Malzeme için : 500 gram kuzu kıyma 5 adet soğan 2 adet çarliston biber 1 adet kapya biber 1 paket bitkisel margarin 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pulbiber 1/2 tatlı kaşığı karabiber 3 çorba kaşığı domates salçası Tuz Tarifi Unun ortasını havuz gibi açın Suyu ilave edip yoğurun Üzerine temiz bir bez örtüp 30 dakika kadar dinlendirin Soğanların kabuklarını soyup incecik kıyın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip incecik kıyın Maydanozları yıkayıp sularını süzdürün ve incecik kıyın Kıymayı fındık yağında kavurun Kıyılmış soğanları ekleyin 10 dakika daha kavurun İnce kıyılmış biberleri ilave edin Bitkisel margarin yağ’ı ekleyip karıştırın Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin Karabiber, pulbiber, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın Ocaktan alın Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri oklava yardımıyla açın Yufkaları yağsız tavada çevirerek pişirin Yufkalardan birini alarak üzerine iç malzemeden yayın Üzerini tekrar yufka ile örterek iç malzemeyi üzerine yayın Bu işleme tüm malzemeler bitene dek devam edin Dilimleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|