ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayseri Yağlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=99354)

Şengül Şirin 12-18-2009 04:21 PM

Kayseri Yağlaması
 
1 Eklenti(ler)
Kayseri Yağlaması
Malzemeler

2 adet hazır bazlama-ben bim de satılanlardan aldım,bir arkadaş hazır satılan tortilla hamur ile yapmış bence o da güzel olabilir-
200 gr kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet domates
1kaşık salça
tuz,karabiber, pulbiber
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1261142485
Tarifi
Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin.Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin.Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor.
Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın.
En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin.:orjinal:

Şengül Şirin 02-13-2010 10:48 PM

Cevap : Kayseri Yağlaması
 
1 Eklenti(ler)
Hamur için: 500 gr un, 300 gr su, 15 gr yaş maya, 10 gr tuz. İçi için: 300 gr kıyma, 1 yemeklik doğranmış soğan, tuz, karabiber, ½ demet ince kıyılmış maydanoz, sıvı yağ. Sos için: 200 gr yoğurt, 3 diş püre yapılmış sarımsak.

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1266090442

Hazırlanışı: 1. Yaş mayayı suda erittikten sonra, un ve tuzla karıştırıp yoğurun. Hamur toplanınca üstünü kapatarak mayalanmaya bırakın. 2. Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun ve kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin. 3. Kabaran hamuru (1-1,5 saat kadar sonra) merdane yardımıyla açın. İyice açılan hamuru üçgen ya da yuvarlak parçalar halinde kesin. Sonra sac veya az yağlı tavada pişirin ve pişen hamur parçalarını yağlayın (tereyağ yahut sıvı yağ ile) 4. Hamur parçalarının arasına hazırladığınız içi koyun ve her parça arasına bu işlemi tekrarlayın. 5. Servis yapmadan öce sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün ve yağda erittiğiniz pul biberi yoğurdun üzerine döküp servis yapın.:orjinal:

Şengül Şirin 11-02-2010 01:40 PM

Cevap : Kayseri Yağlaması
 
4 kişilik

Malzeme:
1 kg un
1 su bardağı su
Tuz
İç Malzeme için :
500 gram kuzu kıyma
5 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 paket bitkisel margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1288694439
Tarifi
Unun ortasını havuz gibi açın. Suyu ilave edip yoğurun. Üzerine temiz bir bez örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Soğanların kabuklarını soyup incecik kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip incecik kıyın. Maydanozları yıkayıp sularını süzdürün ve incecik kıyın. Kıymayı fındık yağında kavurun. Kıyılmış soğanları ekleyin. 10 dakika daha kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave edin. Bitkisel margarin yağ’ı ekleyip karıştırın. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Karabiber, pulbiber, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri oklava yardımıyla açın. Yufkaları yağsız tavada çevirerek pişirin. Yufkalardan birini alarak üzerine iç malzemeden yayın. Üzerini tekrar yufka ile örterek iç malzemeyi üzerine yayın. Bu işleme tüm malzemeler bitene dek devam edin. Dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.