İrmikli Rende Çorbası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
İrmikli Rende Çorbasıİrmikli Rende Çorbası MALZEMELER (4 Kişilik) * 2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri * 1 su bardağı irmik * 1 adet yumurta * 1 çay kasığı zencefil * 1 çay kasığı kırmızı tozbiber * 1 çay kasığı karabiber * 4 su bardağı tavuksuyu * Yarım çay bardağı sıvıyağ * Tuz,su Yapılışı: 1 – 2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin Tuz,karabiber,1 çay kaşığı zencefil,kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın,10 dakika bekletin![]() 2 – Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın![]() 3 – Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|