Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın YumurtasıBonfile dilimleri malzemeleri (4 kişilik)
Bonfile dilimleri tarifi Havuç ve kabağı soyup küp kesin İç baklanın kabuğunu ayıklayıp sebzeleri zeytinyağıyla 4-5 dakika soteleyin Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak olarak ayrı bir yere alın Kuzu bonfileyi ayrı bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla soteleyin 1 dal kekik, tuz ve karabiberle tatlandırıp tavanın kapağını kapatın 5 dakika sonra eti çevirip 2 dakika soteleyin![]() Tavadan eti alıp bıldırcın yumurtalarını aynı tavada pişirin Kuzu bonfileyi 16 dilime kesin Tabağa dilimlediğiniz et kadar pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin Küp kestiğiniz sebzelere sıcak olarak servis yapın![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|