ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=108936)

Şengül Şirin 07-02-2010 08:49 AM

Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası
 
Bonfile dilimleri malzemeleri (4 kişilik)
  • 380 gram bütün kuzu bonfile
  • 80 gram kabak
  • 80 gram havuç
  • 80 gram haşlanmış taze iç bakla
  • 12 adet bıldırcın yumurtası
  • Tereyağı
  • Kekik
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1278049753
Bonfile dilimleri tarifi


Havuç ve kabağı soyup küp kesin. İç baklanın kabuğunu ayıklayıp sebzeleri zeytinyağıyla 4-5 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak olarak ayrı bir yere alın. Kuzu bonfileyi ayrı bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla soteleyin. 1 dal kekik, tuz ve karabiberle tatlandırıp tavanın kapağını kapatın. 5 dakika sonra eti çevirip 2 dakika soteleyin.
Tavadan eti alıp bıldırcın yumurtalarını aynı tavada pişirin. Kuzu bonfileyi 16 dilime kesin. Tabağa dilimlediğiniz et kadar pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin. Küp kestiğiniz sebzelere sıcak olarak servis yapın.:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.