Giresun Pastası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Giresun Pastası![]() Malzemeler: 2 kilo un- aldıgı kadar ekleyın 30 gr amonyak- 1 çay kaşığı ekleyin- Aktarlarda satılıyor 1 litre sıvıyağ- 1/2 su bardağı yeterli 2 kilo şeker- 1,5 su bardağı yeterli ama şekeri çok seviyorsanız 2 su bardağı ekleyin 3 litre su- 1,5 su bardağı ekleyin 50 gr kakao- 10 gr kakao ekleyin 2 yumurta- üzerıne sarısı sürülüyor - 1 yumurta yeterlı ![]() ![]() Yapılışı: 1- Amonyak, sıvıyağ, şeker ve su bir kaba konur şeker eriyene kadar çırpılır![]() 2- Un ılavesi ile macun kıvamına gelene kadar yogrulur (Ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yapın dinlendirin) Hamurun yarısına kakao eklenir yogurulur![]() 3- İki ayrı hamur tezgahta acılır Sade olan hamur icersine kakaolu hamur konur rulo sarılır Kare şeklinde kesilir![]() 4-tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısınmıs 190 drecedeki fırında pişirilir![]()
|
|
Cevap : Giresun Pastası |
|
|
#2 |
|
Kayıtsız
|
Cevap : Giresun PastasıMerhaba arkadaşlar İstanbul'da oturuyorum bi defa denk geldi yedim pastanızdan fakat bir daha bulamadım oradan sipariş Verme imkanı varmıdır ? |
|
|
|