ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Giresun Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180451)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:22 AM

Giresun Pastası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

2 kilo un- aldıgı kadar ekleyın

30 gr amonyak- 1 çay kaşığı ekleyin- Aktarlarda satılıyor

1 litre sıvıyağ- 1/2 su bardağı yeterli

2 kilo şeker- 1,5 su bardağı yeterli ama şekeri çok seviyorsanız 2 su bardağı ekleyin

3 litre su- 1,5 su bardağı ekleyin

50 gr kakao- 10 gr kakao ekleyin

2 yumurta- üzerıne sarısı sürülüyor - 1 yumurta yeterlı..

Yapılışı:


1- Amonyak, sıvıyağ, şeker ve su bir kaba konur. şeker eriyene kadar çırpılır.

2- Un ılavesi ile macun kıvamına gelene kadar yogrulur. (Ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yapın. dinlendirin). Hamurun yarısına kakao eklenir yogurulur.

3- İki ayrı hamur tezgahta acılır. Sade olan hamur icersine kakaolu hamur konur rulo sarılır. Kare şeklinde kesilir..


4-tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür. önceden ısınmıs 190 drecedeki fırında pişirilir.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kayıtsız 12-10-2014 01:22 PM

Cevap : Giresun Pastası
 
Merhaba arkadaşlar İstanbul'da oturuyorum bi defa denk geldi yedim pastanızdan fakat bir daha bulamadım oradan sipariş Verme imkanı varmıdır
?


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.