![]() |
Giresun Pastası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 2 kilo un- aldıgı kadar ekleyın 30 gr amonyak- 1 çay kaşığı ekleyin- Aktarlarda satılıyor 1 litre sıvıyağ- 1/2 su bardağı yeterli 2 kilo şeker- 1,5 su bardağı yeterli ama şekeri çok seviyorsanız 2 su bardağı ekleyin 3 litre su- 1,5 su bardağı ekleyin 50 gr kakao- 10 gr kakao ekleyin 2 yumurta- üzerıne sarısı sürülüyor - 1 yumurta yeterlı.. Yapılışı: 1- Amonyak, sıvıyağ, şeker ve su bir kaba konur. şeker eriyene kadar çırpılır. 2- Un ılavesi ile macun kıvamına gelene kadar yogrulur. (Ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yapın. dinlendirin). Hamurun yarısına kakao eklenir yogurulur. 3- İki ayrı hamur tezgahta acılır. Sade olan hamur icersine kakaolu hamur konur rulo sarılır. Kare şeklinde kesilir.. 4-tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür. önceden ısınmıs 190 drecedeki fırında pişirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Cevap : Giresun Pastası
Merhaba arkadaşlar İstanbul'da oturuyorum bi defa denk geldi yedim pastanızdan fakat bir daha bulamadım oradan sipariş Verme imkanı varmıdır
? |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.