Kakaolu Kadıköy Kek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kakaolu Kadıköy KekMALZEMELER • 2 adet yumurta • 1 su bardağı tozşeker • 1 su bardağı rendelenmiş havuç • ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi • 1 çay kaşığı tarçın • ½ su bardağı sıvıyağ • 2 su bardağı un • 1 çay kaşığı kabartma tozu • ½ çay kaşığı karbonat Üzeri için; • 1 paket kakaolu hazır puding • 3 su bardağı su YAPILIŞI • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve tozşekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın Sırasıyla, havuç, ceviz içi, rendelenmiş portakal kabuğu, tarçın, sıvıyağ, un, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip çatalla çırparak malzemeleri karıştırın • Orta boy bir kek kalıbını fındık büyüklüğündeki bitkisel margarinle iyice yağlayın • Hazırladığınız koyu boza kıvamındaki hamuru kalıba aktarın Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında en az 40 dakika kadar pişirip çıkarın Soğumasını bekleyin • Diğer taraftan, puding ve suyu orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın Karıştırarak ılık hale getirin • Ilık pudingi soğumuş olan kekin üzerine ve etrafına spatula yardımıyla sürün Dilimleyerek servise sunun Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|