Rulo Kat Poğaça |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Rulo Kat PoğaçaRulo Kat Poğaça
![]() ![]() Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştırıp ardından azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım![]() Mayalanan hamurun tamamını ikiye bölelim Sonra hamurdan dörder beze alalım toplamda 8 beze yapmış olduk Bütün bezeleri tek tek açalım aralarını tereyağı ya da margarin ile yağlayalım Dört bezeyi üstüste koyalım en üstünü yağlamayalım (hamur açılacağı için yağlanmıyor) Diğer açılan dört hamuru da üst üste koyalım buzdolabında vakit varsa yarım saat hamuru dinlendirelim, vaktiniz yoksa hemen de açılabilir Hamurun dördünü birden tek seferde açalım üzerini çok az unlayabilirsiniz açma esnasında Uzunlamasına peynirli harçtan ekleyelim rulo gibi sarıp iki parmak genişliğinde keselim tepsiye dizelim, diğer açılan hamura da aynı işlemi yapalım Tepsiye dizerken peynirli kısmı yukarı getiriyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|