Portakallı ve Portakal Soslu Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Portakallı ve Portakal Soslu MuhallebiPortakallı ve Portakal Soslu Muhallebi Muhallebisi için;
Ardından üzerine rendenin ince tarafı ile rendelenen portakal kabukları ve süt ilave edilir Muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra son olarak içine vanilya eklenerek 10 dakika kadar mikserle çırpılır![]() Sos malzemeleri bir tencerede karıştırılarak pişirilir İstnilen kalıba önce sos, sonra da muhallebi dökülerek soğumaya bırakılır Soğuyan muhallebimizi ters çevirerek servis yapılır Afiyet olsun:)
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|