Revani |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
RevaniMalzemeler:
Siz isterseniz şerbet malzemelerini yarım bardak yada 1 bardak kadar arttırabilirsiniz
İllaki revaniye yoğurt ekleyeceğim derseniz un miktarını arttırmanızı öneririm![]() Üzerinekrema yada kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz Sevgiler…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Revani |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : RevaniRevani
Ardından sırayla yoğurt, yağ, irmik, un, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir En son olarak da kabartma tozu eklenir (her bir eklemeden sonra bir müddet karıştırın) yağlanmış tepsiye dökülür 170-180 derecede üstü kızarıp içi de pişene kadar pişirilir Bu sırada ocağa şerbet için su ve şeker konur Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dk daha kaynatılır Kek pişince dilimlenir Kek ve şerbet ikisi de ılıkken şerbet dökülüp 1-2 saat dinlendirilir Dinlenen tatlı servise hazır Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|