ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Revani (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1083912)

Şengül Şirin 11-14-2013 11:56 PM

Revani
 
2 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1384462489
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1421159885

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
Tepsiyi yağlamak için:
  • 2 çorba kaşığı un
  • yarım çorba kaşığı tereyağı
Şurubu için:
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
  1. Yumurtaların, şekeri ve 1 tutam tuzu çırpma kabına alın, yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın.
  2. Un, irmiğik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın.
  3. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam yada tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün
  4. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  5. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  6. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün.
  7. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Siz isterseniz şerbet malzemelerini yarım bardak yada 1 bardak kadar arttırabilirsiniz.İllaki revaniye yoğurt ekleyeceğim derseniz un miktarını arttırmanızı öneririm.
Üzerinekrema yada kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz. Sevgiler…



Şengül Şirin 01-10-2014 10:18 PM

Cevap : Revani
 
1 Eklenti(ler)
Revani

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1421159885

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1389381459
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt (süt de olur ancak bu un ölçüsüne göre bir bardaktan 1-2 parmak eksik koyun)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • Yarım Limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 kabartma tozu
Şerbet için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yumurta şekerle iyice çırpılır. Ardından sırayla yoğurt, yağ, irmik, un, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenir. En son olarak da kabartma tozu eklenir. (her bir eklemeden sonra bir müddet karıştırın) yağlanmış tepsiye dökülür. 170-180 derecede üstü kızarıp içi de pişene kadar pişirilir. Bu sırada ocağa şerbet için su ve şeker konur. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dk daha kaynatılır. Kek pişince dilimlenir. Kek ve şerbet ikisi de ılıkken şerbet dökülüp 1-2 saat dinlendirilir. Dinlenen tatlı servise hazır. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.