Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?İngiliz bilim adamları çiğ sebzelerin daha sağlıklı olduğu yönündeki kanıları çürütecek bir açıklama yaptı ![]() ![]() Gıda Araştırma Enstitüsü'nden uzmanlar haşlanmış ve fırınlanmış sebzelerin daha yararlı olduğunu vurguladı İşte araştırmanın detayları![]() ![]() ![]() Havuç Havucu çiğ olarak yemenin hiç bir manası bulunmuyor Çünkü içeriğindeki beta-karoten ancak haşlandığında vücut tarafından alınabiliyor Ayrıca haşlanmış havuçtaki antioksidan çiğ halindekinden 3 kat daha fazla![]() ![]() ![]() Ispanak ve Brokoli Çiğ haldeyken %3 karotenoid içeren ıspanak ve brokolide bu oran pişirildikleri takdirde %30'a çıkıyor ![]() Domates Domatesin içerisinde bulunan likopen de domates pişirildiğinde daha faydalı bir hale geliyor Likopen güçlü antioksidan özelliğiyle biliniyor
|
|
|
|