Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, iftar, kebabı, tarifleri, tas, yemek

İftar İçin Yemek Tarifleri - Tas Kebabı

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Yemek Tarifleri - Tas Kebabı



Malzemeler:
Yarım kg kuzu eti
1 kase pirinç
2,5 kase sıcak su (pirinç ölçüsü alınan kase)
Geniş bir kase kadar arpacık soğan
1 orta boy kase Antep fıstığı
1 küçük paket çam fıstığı
Pul biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Geniş bir kase kadar olan arpacık soğanların baş kısımları kesilerek enine doğru kesik atılır ve kabuğu ince bir şekilde soyulur Soğanlar pişerken içinin dışına çıkıp şekli bozulmasın diye yapılır Yarım kilo yağsız kuzu etiyle arpacık soğanlar bir tasa alınır ve yıkanıp suyu süzdürülür Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı (herhangi bir sıvı yağ da olabilir) eklenerek tastan 2-3 kat daha büyük olan tencere üzerine kapatılır ve ters çevrilerek orta ocak ateşe konur Hemen ardından ateşte bekletmeden tasın su gördükten sonra kalkmaması için üzerine herhangi bir ağırlık konulur Amaç suyun buharında etlerin pişmesidir Ve içerisine 1,5 kase su eklenerek pişmeye bırakılır Plastik bir kaba 1 bardak pirinç koyup üzerini 1 parmak kalınlığında geçecek kadar kaynamış su eklenir ve haşlanmaya bırakılır Tas kebabı için tencereye konulan suyun pilavın ölçüsüne göre olması gerekmektedir Pilav yerine arzuya göre bulgur da konulabilir Ortalama 1 saat kokusu iyice çıkana kadar et pişirilmeye devam eder Tas kebabının içindeki su azalır ve üzerine yeniden tasın yarısının hizasına gelecek kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır Ortalama 10 dakika sonra haşlanmış olan pilavın suyu süzülür ve tas kebabın olduğu tencereye eklenir Küçük bir kaseye Antep fıstıkları konularak üzerine kaynar su ilave edilir Ortalama 10-15 dakika sonra soğuduktan sonra fıstıkların kabukları soyulur Soyulmuş Antep fıstığı ile 1 küçük paket çam fıstığı orta ocak ateşte küçük bir kapta dörtte bir çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur (herhangi bir sıvıyağ ya da tereyağı da olabilir) Pilav eklenince su birdenbire içeri çekilirse yeniden gelecektir Pilavı ortalama 5-6 dakika sonra yavaşça kaşık yardımı ile karıştırılır Ardından pişmeye bırakılır Pilav yumuşayıp suyunu çekince kaşıkla kenarlardan servis tabağına alınır Ardından tencerenin içerisindeki tas ters çevrilerek açılır ve buharda pişmiş olan tas kebabı pilavın üzerine konulur Antep ve çam fıstıkları kavrulduktan sonra servis tabağının kenarları süslenir Yemeğin hep ağır ateşte pişmesi gerekmektedir Ortalama pişme süresi 1-1,5 saati bulabilir 4 kişilik servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.