Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, pastası, vişneli

Vişneli Dondurma Pastası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Dondurma Pastası



Vişneli dondurma pastası malzemeleri (8 kişilik)

800 gram vişneli dondurma

300 gram milföy hamuru

300 gram çırpılmış krem şanti

200 gram vişne

Tereyağı

Toz şeker

Limon

Şurupta bekletilmiş kuruyemiş ya da ceviz reçeli
Vişneli dondurma pastası tarifi

Milföy hamurunu yağlayıp unladığınız 22cm çapındaki tabanı çıkan tart kalıbının içine yerleştirin Üzerine yağlı pişirme kağıdı serip kuru bakliyat yayın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin Kuru bakliyatları ve kağıdı üzerinden alıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra üzerini yaklaşık üç parmak kalınlığında dondurmayla kaplayın Pastayı buzlukta 2 saat bekletin

Ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı, 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 adet limonun suyunu vişnelerle birlikte pişirin Komposto kıvamına getirin Dondurma pastasını buzluktan çıkartıp tabağa yerleştirin Üzerine vişne kompostosunu aktarın Çırpılmış krem şanti ve kirazla süsleyip şuruplu kuruyemiş yerleştirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.