![]() |
Vişneli Dondurma Pastası
Vişneli dondurma pastası malzemeleri (8 kişilik)
800 gram vişneli dondurma 300 gram milföy hamuru 300 gram çırpılmış krem şanti 200 gram vişne Tereyağı Toz şeker Limon Şurupta bekletilmiş kuruyemiş ya da ceviz reçeli Vişneli dondurma pastası tarifi Milföy hamurunu yağlayıp unladığınız 22cm çapındaki tabanı çıkan tart kalıbının içine yerleştirin. Üzerine yağlı pişirme kağıdı serip kuru bakliyat yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kuru bakliyatları ve kağıdı üzerinden alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini yaklaşık üç parmak kalınlığında dondurmayla kaplayın. Pastayı buzlukta 2 saat bekletin. Ceviz büyüklüğünde bir parça tereyağı, 2 çorba kaşığı toz şeker ve 1 adet limonun suyunu vişnelerle birlikte pişirin. Komposto kıvamına getirin. Dondurma pastasını buzluktan çıkartıp tabağa yerleştirin. Üzerine vişne kompostosunu aktarın. Çırpılmış krem şanti ve kirazla süsleyip şuruplu kuruyemiş yerleştirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.