Suriye Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Suriye Tatlısı![]() ![]() MALZEMELER 1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak) 200 gr tereyağkreması için; yarım kilo süt 4 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krema şerbeti için; 1,5 bardak şeker 1,5 bardak su yarım limon YAPILIŞI Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir ![]() Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir Bu karışımın yarısı, tart kalıbının ya da bir tepsinin tabanına iyice bastırılarak yayılır![]() Süt, şeker ve nişasta pişirilir Sonra da içine krema eklenip karıştırılır Bu muhallebi iyice soğuduktan sonra kalıptaki ekmekli karışımın üzerine dökülür![]() Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir ![]() Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür ![]() Tatlı sıcak sıcak servis edilir
|
|
|
|