Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, paskalya

Paskalya Çöreği..=)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Çöreği..=)







Malzemeler :

4,5 su bardağı un

3 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılır)

1,5 su bardağı pudra şekeri

1/4 paket margarin

2 tatlı kaşığı yaş maya

2 - 3 tatlı kaşığı mahlep

2 - 2,5 kahve fincanı süt

1 çorba kaşığı fındık içi

Tuz

Hazırlanışı :

Un elenir Ortasına; ılık sütle ezilmiş maya, margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep eklenip, yoğrulur Yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri örtülüp, ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır

Hamur iki misli kabarınca 9 parçaya ayrılır Her parça; ortası şişkin, kenarları ince çubuklar halinde 20 cm kadar yuvarlanır

3 tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır Yağlanmış tepsiye koyulup, biraz daha mayalandırılır Üzerine yumurta sarısı sürülüp, kıyılmış fındık serpilir Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir

Paskalyanın üzerinin iyice kızarmasını istiyorsanız; yumurta sarısına 1 - 2 çay kaşığı vişne reçeli, vişne suyu veya pekmez koyup karıştırın, çöreğin üzerine sürün Üzerine kâğıt havlu, kâğıt havlunun üzerine de tencerenin kapağını kapatın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.