Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
höşmerin, kapama, yumurta

Yumurta Kapama (Höşmerin)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurta Kapama (Höşmerin)







Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Tereyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
Yumurtalar haşlanır Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir Tavada tereyağı eritilir (Tereyağında ölçü yazmadım Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz Tercihinize kalmış) Yumurtalar tavaya yerleştirilir Tuz serpilir 5 dk sonra ocaktan alınır Servis yapılır Bu tarif 3 kişiliktir Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz
Not: Höşmerim deyince herkesin aklına tatlı gelecektir Ama bizim buralarda (Denizli – Serinhisar – Yatağan) buna da höşmerim diyoruz Anlaşılabilir olması açısından yumurta kapama dedim Sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi O kızaran tereyağına banıp mis gibi yemesi
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.