ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yumurta Kapama (Höşmerin) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063095)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:01 AM

Yumurta Kapama (Höşmerin)
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • Tereyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
Yumurtalar haşlanır. Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir. Tavada tereyağı eritilir. (Tereyağında ölçü yazmadım. Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz. Tercihinize kalmış.) Yumurtalar tavaya yerleştirilir. Tuz serpilir. 5 dk. sonra ocaktan alınır. Servis yapılır. Bu tarif 3 kişiliktir. Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz.
Not: Höşmerim deyince herkesin aklına tatlı gelecektir. Ama bizim buralarda (Denizli – Serinhisar – Yatağan) buna da höşmerim diyoruz. Anlaşılabilir olması açısından yumurta kapama dedim. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi.. O kızaran tereyağına banıp mis gibi yemesi..
Afiyet Olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.