Pastane Pizzası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastane Pizzası![]() Malzemeler: Hamur için: 5,5 su bardağı un 42 gr yaş maya + 1 küp şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 50 gr hamur işi margarin 1 tutam tuz 2 adet küp şeker 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak) Hamuru tezgaha aldıktan sonra yoğurmak için 1 su bardağı kadar un Pizzanın üzeri için: yeşilbiber domates beyaz peynir, lor ya da salam ya da sucuk Yapılışı: 1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin (maya bir süre sonra köpürüp kabarmaya başlatacak)2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek eritin ![]() 3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın Ortasına çukur açarak mayalı suyu dökün![]() 4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun ![]() 5- Hamurun üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin ![]() 6- Fırını 180 dereceye ısıtın Böldüğünüz hamuru tezgaha alarak unlayın ve iyice toplanması için hafifçe yoğurun![]() 7- Unladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın Yuvarladığınız parçaları elinizle bastırarak daire haline getirin![]() 8- Yeşilbiberin ve domateslerin çekirdeklerini çıkartarak ince ince dilimleyin Sosis ya da salamı pizzanın boyutuna göre dilimleyin Peyniri ufalayın ve diğer malzemelerle birlikte pizzaların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin![]() 9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine pizzaları aralıklarla dizin ![]() 10- Pizzaların üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını 2-3 yemek kaşığı su ile çırpıp fırça yardımıyla pizzaların kenarlarına sürün ![]() 11- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pizzalar kızarıp şişinceye kadar pişirin ![]() 12- Ilık ya da soğuk servis yapın ![]() |
|
|
|