![]() |
Pastane Pizzası
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Hamur için: 5,5 su bardağı un 42 gr yaş maya + 1 küp şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 50 gr hamur işi margarin 1 tutam tuz 2 adet küp şeker 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak) Hamuru tezgaha aldıktan sonra yoğurmak için 1 su bardağı kadar un Pizzanın üzeri için: yeşilbiber domates beyaz peynir, lor ya da salam ya da sucuk Yapılışı: 1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin. (maya bir süre sonra köpürüp kabarmaya başlatacak) 2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek eritin. 3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın. Ortasına çukur açarak mayalı suyu dökün. 4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun. 5- Hamurun üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin. 6- Fırını 180 dereceye ısıtın. Böldüğünüz hamuru tezgaha alarak unlayın ve iyice toplanması için hafifçe yoğurun. 7- Unladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları elinizle bastırarak daire haline getirin. 8- Yeşilbiberin ve domateslerin çekirdeklerini çıkartarak ince ince dilimleyin. Sosis ya da salamı pizzanın boyutuna göre dilimleyin. Peyniri ufalayın ve diğer malzemelerle birlikte pizzaların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. 9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine pizzaları aralıklarla dizin. 10- Pizzaların üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını 2-3 yemek kaşığı su ile çırpıp fırça yardımıyla pizzaların kenarlarına sürün. 11- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pizzalar kızarıp şişinceye kadar pişirin. 12- Ilık ya da soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.