ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pastane Pizzası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063030)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:12 AM

Pastane Pizzası
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

Hamur için:

5,5 su bardağı un

42 gr yaş maya + 1 küp şeker

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

50 gr hamur işi margarin

1 tutam tuz

2 adet küp şeker

2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)

Hamuru tezgaha aldıktan sonra yoğurmak için 1 su bardağı kadar un

Pizzanın üzeri için:

yeşilbiber

domates

beyaz peynir, lor ya da

salam ya da sucuk

Yapılışı:

1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin. (maya bir süre sonra köpürüp kabarmaya başlatacak)

2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek eritin.

3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın. Ortasına çukur açarak mayalı suyu dökün.

4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun.

5- Hamurun üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin.

6- Fırını 180 dereceye ısıtın. Böldüğünüz hamuru tezgaha alarak unlayın ve iyice toplanması için hafifçe yoğurun.

7- Unladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları elinizle bastırarak daire haline getirin.

8- Yeşilbiberin ve domateslerin çekirdeklerini çıkartarak ince ince dilimleyin. Sosis ya da salamı pizzanın boyutuna göre dilimleyin. Peyniri ufalayın ve diğer malzemelerle birlikte pizzaların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.

9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine pizzaları aralıklarla dizin.

10- Pizzaların üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını 2-3 yemek kaşığı su ile çırpıp fırça yardımıyla pizzaların kenarlarına sürün.

11- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pizzalar kızarıp şişinceye kadar pişirin.

12- Ilık ya da soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.